Če ste se odločili za prodajo vašega starega nakita, ki ga ne nosite več ali imate doma ostanke dentalnih zlitin, ki jih ne potrebujete, potem to prepustite strokovnjakom, v Zlatarni Celje s svojo več kot 170 letno tradicijo to zagotovo smo.

 

Naše usposobljeno osebje najprej natančno pregleda vaše izdelke in ugotovi:

  1. ali so vaši predmeti iz zlata
  2. čistino zlata
  3. maso zlata


V prvi vrsti je za kvaliteten in pravilen postopek odkupa prav gotovo potrebno izšolano in strokovno usposobljeno osebje, ki ga Zlatarna Celje s svojo dolgo tradicijo na tem področju ima. Poleg usposobljenega osebja pa mora imeti vsako prodajno mesto še:

  • tehtnico, ki mora biti pregledana enkrat na 2 leti in označena z ustrezno nalepko o pregledu in certifikatom, ki ga izda podjetje, ki je tehtnico pregledalo
  • lupo,
  • magnet,
  • škarje za pločevino,
  • lidijski kamen,
  • kisline za preverjanje čistine zlata in
  • veljavni cenik.

Žig ni merilo, ki bi zagotavljalo čistino zlatega izdelka. Je samo oporna točka, ki pomaga pri nadaljnjem postopku, kjer s kislino ugotavljamo čistino zlata.

Če po ogledu zlatega izdelka ugotovimo, da ima le-ta odtisnjen žig 585, vzamemo kislino za 14 karatno zlato, s katero bomo preverili ali je ta čistina resnična. Z izdelkom podrgnemo po lidijskem kamnu, vzamemo kislino za preizkušanje omenjene čistine in z njo potegnemo po sledi, ki smo jo naredili na lidijskem kamnu. Če po 10-20 sekundah sled ne spremeni barve (torej ni nikakršne reakcije) potem je čistina ustrezna. Če se naša sled razbarva ali kakorkoli reagira, moramo celoten postopek ponoviti s kislino za nižjo/višjo čistino. To ponavljamo dokler ne dosežemo stanja v katerem ni nobene reakcije – torej, da sled ne spremeni barve oziroma ne izgine.

V primeru, da bo naše strokovno osebje pri pregledu izdelkov ugotovilo, da gre za zlato in da se boste s ponujeno ceno tudi strinjali, vam bomo izdelke odkupili. Za odkupljene izdelke vam bomo izdali račun z vašimi podatki in dogovorjenim zneskom. Glede na razpoložljivost gotovinske blagajne vam bomo sredstva izplačali v gotovini, v nasprotnem primeru jih bomo nakazali na transakcijski račun v dogovorjenem roku.


Kaj morate vedeti?

Ker se odkupuje samo zlato, je potrebno narediti demontažo vsega materiala, ki ni zlato (kamni, pravi ali sintetični, jeklene vzmeti v sponkah na verižicah in zapestnicah). Pri ugotavljanju ustrezne čistine ali pri odstranjevanju delov, ki niso iz zlata pride do razreza, razgradnje in uničenja izdelka, ki se ga po tem ne da več popraviti in povrniti v prvotno stanje, zato morate biti popolnoma prepričani, da želite izdelek prodati.

KALKULATOR


vpišite količino - maso:
 g
izberite čistino:


DNEVNI CENIK

Zadnja sprememba cen: 13.2.2020 16:10:00

8 kt - 333/1000
= 13,20€ za gram
14 kt - 585/1000
= 23,30€ za gram
18 kt - 750/1000
= 29,80€ za gram
21 kt - 900/1000
= 35,80€ za gram
23 kt - 986/1000
= 39,20€ za gram

SEZNAM TRGOVIN


izberite državo:
izberite mesto:
izberite trgovino: