Odkup zlata / ODKUP PO POŠTI

1. Natisnite naš obrazec in ga izpolnite, skrbno popišite svoje predmete, ki jih želite prodati.


2. položite jih v oblazinjeno kuverto in jih skupaj z izpolnjenim obrazcem pošljite kot vrednostno pismo na naslov:


Zlatarna Celje d.o.o.
Kersnikova 19
3000 Celje

Na zadnjo stran kuverte ne pozabite napisati svojih podatkov (ime in priimek, naslov, ter pošta stalnega prebivališča)

3. Naši zlatarski mojstri bodo pregledali vaše izdelke in ugotovili:

  • ali so vaši predmeti iz zlata
  • čistino zlata
  • težo zlata


4.
Na podlagi vseh zgornjih ugotovljenih lastnosti bomo ovrednotili vaš odkup (odkupna cena zlata se fiksira ob pregledu, cene so objavljene na tej spletni strani in vam v roku petih delovnih dni od prejetja vašega paketa nakazali denar na vaš transakcijski račun.

Če se s ponujeno ceno ne boste strinjali, vam bomo predmete vrnili v roku enega tedna od pisnega preklica prodaje (pisni preklic z vašimi podatki pošljite na odkup@zlatarnacelje.si).

*Cenitev in pregled vašega poslanega zlata se izvaja vsak ponedeljek in torek

KAJ ODKUPUJEMO?
Odkupujemo izdelke iz zlata: verižice, obeske, uhane, prstane, zapestnice, broške, poškodovan in polomljen nakit, nove in uporabljene dentalne zlitine in zlate spominske kovance.

 

POGOJ ZA PRODAJO V ZLATARNI CELJE

Pogoj za prodajo je polnoletnost stranke, ki se mora ob prodaji izkazati z veljavnim osebnim dokumentom. Zaradi ukrepov ob epidemiji Covid-19 in izvajanja zakona ZPPDFT pa bo osebna identifikacija opravljena in posneta tudi preko video konferenčnega klica: skype, whatsapp, viber, facetime,…

 

ODKUPNE CENE ZLATA
Naše odkupne cene so vezane na aktualno ceno zlata na borzi, kadarkoli jih lahko preverite tukaj.

 

KOLIKO BOM DOBIL ZA SVOJE ZLATO
Cena je odvisna od mase in čistine zlata, morate pa se zavedati, da pri recikliranju zlata, cena ne odraža prodajne cene izdelka, pač pa odkupno ceno zlata kot surovine.

 

ALI STE VEDELI
Da je najbolj preprost in hiter test z magnetom - vse kar se prime na magnet zagotovo ni zlato.

V POSTOPKU ODKUPA ZLATA IN PREGLEDA VAŠIH IZDELOKOV BOMO UGOTAVLJALI

 Naše usposobljeno osebje bo najprej natančno pregledalo vaše izdelke in ugotovilo:
1.    ali so vaši predmeti iz zlata
2.    čistino zlata
3.    maso zlata

Tehtnice, ki jih uporabljamo v zlatarstvu so zelo natančne ter pregledane in umerjene  s strani pristojnih institucij. Vedeti morate, da vam bo vaša kuhinjska tehtnica pokazala samo približno maso, prav tako tehtnice, ki jih uporabljajo na pošti in da bo za končno težo, ki bo vplivala na višino izplačila veljala edina relevantna masa, ki jo bo ugotovila ob tehtanju Zlatarna Celje na svojih tehtnicah.

*Cenitev in pregled vašega poslanega zlata se izvaja vsak ponedeljek in torek.  

 

ŽIGI, KI OZNAČUJEJO ČISTINE ZLATA

Vsi izdelki iz plemenitih kovin morajo biti po zakonu žigosani. Z lupo preverimo žige, pri tem pa je pomembno poznavanje čistin za žige:
•    8 karatno zlato ima žig 333
•    9 karatno zlato ima žig 375
•    14 karatno zlato ima žig 585
•    18 karatno zlato ima žig 750
•    21 karatno zlato ima žig 833
•    22 karatno zlato ima žig 916

Večina zlatega nakita v Sloveniji je izdelanega iz 14 karatnega zlata (žig 585), nekaj pa tudi iz 18 karatnega zlata (žig 750).

 

UGOTAVLJANJE ČISTINE ZLATA S KISLINAMI

Vendar žig vsekakor ni merilo, ki bi zagotavljalo čistino zlatega izdelka. Je samo oporna točka, ki pomaga pri nadaljnjem postopku, da na podlagi žiga izberemo ustrezno kislino za ugotavljanje čistine zlata. Če po ogledu zlatega izdelka ugotovimo, da ima le-ta odtisnjen žig 585, vzamemo kislino za 14 karatno zlato, s katero bomo preverili ali je ta čistina resnična. Z izdelkom krepko podrgnemo po lidijskem kamnu, vzamemo kislino za preizkušanje omenjene čistine in z njo potegnemo po sledi, ki smo jo naredili na kamnu. Če po 10-20 sekundah sled ne spremeni barve (torej ni nikakršne reakcije) potem je čistina ustrezna. Če se naša sled razbarva ali kakorkoli reagira, moramo celoten postopek ponoviti s kislino za nižjo čistino. To ponavljamo dokler ne dosežemo stanja v katerem ni nobene reakcije – torej, da sled ne spremeni barve oziroma ne izgine.

 

KAMNI, BISERI, VSI DODATKI, KI NISO IZ ZLATA

Ker se odkupuje samo zlato, moramo narediti demontažo vsega materiala, ki ni zlato (kamni, pravi ali sintetični, jeklene vzmeti v sponkah na verižicah in zapestnicah,…). Posebno pozornost namenimo tudi votlim verižicam, zapestnicam, obročem, uhanom, saj lahko votli izdelki vsebujejo ostanke železnih iglic, ki jih uporabljamo za čiščenje v bobnih, zato je v prvi vrsti nujen preizkus z magnetom, nato pa tudi razrez votlega izdelka, kar pomeni, da po pregledu izdelki niso več v prvotnem stanju, ta postopek pa je nepovraten.

POSTOPEK PREGLEDA IN VREDNOTENJA VAŠIH IZDELKOV  

V primeru, da bo naše strokovno osebje ugotovilo pri pregledu izdelkov, da gre za zlato in da se boste strinjali s ponujeno ceno, vam bomo izdelke odkupili. Za odkupljene izdelke vam bomo izdali račun z vašimi podatki in vam ga poslali po elektronski ali navadni pošti, dogovorjen znesek pa bomo nakazali na vaš transakcijski račun v roku petih delovnih dni od prejetja in pregleda vašega paketa.

KAKO JE S PLAČILOM DDV-ja
Pri prodaji izdelkov iz zlata ni plačila DDV-ja.

 

KAKO JE S PLAČILOM DOHODNINE
Prav tako se prodaja izdelkov iz zlata ne šteje med dohodke, od katerih je potrebno plačati dohodnino.POMEMBNO PRI UGOTAVLJANJU USTREZNE ČISTINE IN ODSTRANJEVANJU DELOV, KI NISO IZ ZLATA PRIDE DO RAZREZA IN UNIČENJA IZDELKA

Tehtnice, ki jih uporabljamo v zlatarstvu so zelo natančne ter pregledane in umerjene  s strani pristojnih institucij. Vedeti morate, da vam bo vaša kuhinjska tehtnica pokazala samo približno maso, prav tako tehtnice, ki jih uporabljajo na pošti in da bo za končno težo, ki bo vplivala na višino izplačila veljala edina relevantna masa, ki jo bo ugotovila ob tehtanju Zlatarna Celje na svojih tehtnicah.

Pri ugotavljanju ustrezne čistine in odstranjevanju delov, ki niso iz zlata pride do razreza, razgradnje in uničenja izdelka, ki se ga po tem ne da več popraviti in povrniti v prvotne stanje, zato morate biti popolnoma prepričani, da želite izdelek prodati.

Spoštovani,

hvala, ker ste se odločili za prodajo vaših zlatih izdelkov v Zlatarni Celje. Izpolnite prosim obrazec in nam ga skupaj z vašimi zlatimi izdelki pošljite po pošti kot vrednostno pismo na naslov:

Zlatarna Celje d.o.o. (ODKUP)
Kersnikova ulica 19
3000 Celje

Osebni podatki prodajalca – prosimo izpolnite čitljivo z velikim tiskanimi črkami. Osebna identifikacija bo izvedena preko videoklica.

Izberite željeni način videoklica:
Izberite prosim eno od možnosti:
Pazljivo izpolnite obrazec »Opis izdelka« in nam ga pošljite skupaj z vašimi zlatimi predmeti:
#1
S klikom na spodnji gumb, boste na vpisani email naslov prejeli dokument, natisnite ga, podpišite in pošljite na naslov, ki je napisan v postopku prodaje po pošti.
Brezplačna cenitev vašega zlata

Pokličite 080 74 77 ali odkup@zlatarnacelje.si